O čůču

Naše Čůča mají 11 % alkoholu, tedy jako většina vín z hroznů. Vyrábíme je z pečlivě vybraného ovoce z České republiky a Slovenska od malých farmářů. A stejně jako se z generace na generaci dědí třeba recepty na babiččinu bábovku, i náš recept na Čůčo má dlouhou rodinnou historii.

Čůčo je radost, ale stojí za ní mraky dřiny. Každý kousek ovoce obereme, očistíme, vylisujeme a necháme kvasit. Délka kvašení se liší podle druhu ovoce. Někdy kvašení trvá sotva 3 měsíce, jindy na něj čekáme i přes rok.

I to je důvod, proč se může stát, že váš oblíbený druh Čůča nebude týdny skladem. Přírodě prostě neporučíte, a proto doporučujeme, abyste se poctivě zásobili!

 

Na co se nás ptáte nejčastěji

Je v Čůču cukr?

Čůčo obsahuje zbytkový cukr, po dokvašení ale už žádný cukr nepřidáváme. Vždy záleží na druhu ovoce. Zatímco hrušky jsou sladké dostatečně, a tak není třeba doslazovat v žádné fázi výroby, třešně bývají kyselé a je jim třeba pomoci cukrem.

Ale žádné obavy. Bílý cukr a glukózové břečky k nám mají vstup zakázán! Doslazujeme čerstvou šťávou z hrušek či hroznů, kterou svaříme na ovocný karamel. A tímto karamelem, který již neobsahuje škodlivou sacharózu, suroviny velmi jemně dosladíme.

Odkud berete ovoce?

Na kvalitu ovoce jsme psi. Dbáme na nejvyšší kvalitu, kterou si u dodavatelů osobně hlídáme. Jsme striktně proti výrobě z mražených plodů, které bývají často nepříjemně kyselé a žádají si doslazování cukrem.Většina ovoce z něhož jsou Čůča vyrobena pochází od českých a slovenských farmářů.

Jak dlouho Čůčo vydrží?

Před bouchnutím korku neomezeně dlouho. Pokud chcete Čůčo archivovat na dobu delší než 1 rok, uskladněte ho v chladu a temnu (třeba do sklepa nebo na půdu) a položte ho naležato. Tak zabráníte vyschnutí korku a do Čůča se nedostane vzduch, který by ho zkazil.

Po otevření láhve vypijte Čůčo do týdne. I když věříme, že tak dlouho se u vás doma neohřeje a láhev vychlastáte za jediný večer.

Obsahuje tohle Čůčo siřičitany?

Některé druhy ovoce jako třeba černý rybíz produkuje malé množství oxidu siřičitého již při kvašení. Takže se siřičitanům úplně nevyhneme, i kdybychom chtěli. Co ale můžeme garantovat je, že v láhvi Čůča najdete doslova jen kapku siřičitanů (konkrétně 0,3 gramů).

Kdo může Čůčo pít?

Kdo dovršil 18 let, ten může prolévat hrdlo naším Čůčem bez limitů. Záleží jen na vaší výdrži a na tom, jak moc slavnostní náladu máte. Mezi našimi pijany se najdou i tací, kteří vínu vůbec neholdují, ale s chutí říkají: „Čůčo? Tím nikdy nepohrdnu. Lejte to tam!“ Naše Čůča jsou totiž neodolatelně sladká, z lahodného a kvalitního ovoce a rozhodně si na nich pošmáknou nejen milovníci vína.

Bolí z Čůča hlava?

Česká legislativa je na tohle háklivá, takže se k tomu nesmíme moc vyjadřovat. Když se ale podíváte na recenze našich zákazníků, uděláte si dost jasný obrázek sami.

Alkohol prodáváme pouze osobám starším 18 let. Při převzetí zboží bude ověřen váš věk. Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení